Pressemelding:  juni 2014

Sandbeckdagene «Viser i Skogen» 2014

 -Sandbeckstiftelsen er svært fornøyd med å kunne presentere den aller første Sandbeckutstillingen som er laget av eksterne kunstnere. Disse har tatt utgangs- punkt i Vidar Sandbecks liv og virke, og skapt et kunstunivers uten sidstykke, sier styreleder i Sandbeckstiftelsen, Åse Grønlien Østmoe, og Tom-Erik Tangen, som er ansvarlig for gjennomføring av Sandbeckdagene «Viser i Skogen» på Rena.


Utstillingen er kommet i stand gjennom et samarbeid med Ørving Bjørnli, som er koordinator for hele kunstnergruppen på 10, og utstillingsåpningen er første punkt på årets Sandbeckdager i år. Galleri Alida i Åmot Kulturhus, som har fått sitt navn etter Vidar Sandbecks mor, Lenny Alida, er stedet for utstillingen. Flere av kunstnerne vil være til stede under åpningen av utstillingen tirsdag 10. juni kl. 12.00. Også lørdag 14. juni mellom kl. 11.00 og 14.00 vil noen av kunstnerne være til stede slik at det kan være mulig å snakke med dem og vurdere de utstilte arbeidene, som også kan kjøpes.

-Dette er en unik mulighet til se arbeider av noen av Skandinavias mest meritterte og aktive kunstnere. Det store er at de har villet portrettere en annen stor kunstner, sier Tom-Erik Tangen.

 

Utstillere:
Alle foto:  Ørving Bjørnli                                

 

Lise-Lotte Nielsen                     

Facebook

Lise -Lotte Nielsen er en Københavnjente på 70, som flyttet til Sverige og Falkenberg for senere å etablere sitt "krukmakeri" i Komsta utenfor Simrishamn på det vakre Òsterlen i Skåne. Hennes stengods er av ypperste kvalitet og hun har et ry over hele verden som også har vært hennes marked. Hennes unike teknikk og myke farger har ingen grid å kopiere, så ønsker du å se noe helt spesielt, må du komme til Galleri Alida der hun er med for å lyse opp og ramme inn resten av utstillingen!

 

Sven Åke Ekberg

www.svenakeekberg.se

Sven Åke Ekberg er 67 år og bosatt på Kivik i Skåne. Han er en epledyrkende kunstner med en rekke utstillinger i Sverige, Danmark, Norge og USA. Hans påskeutstilling trekker hvert år et rekordstort publikum på over 12000 til hans eget galleri hjemme i Kivik. Til Åmot kommer Sven Åke med flere miniskulpturer inspirert av Vidar Sandbecks plateinnspillinger.

 

Jòn Leifsson

www.jonleifsson.se

http://jonleifsson.se/files/2012/04/tecknarjon.jpg

Jòn Leifsson er en 62 år gammel islending som kom til Sverige for 35 år siden. Han er en allsidig multikunstner som startet sin karriere som karrikaturtegner i en avis på Island. Dagens utgave jobber for det meste med skulptur og kommer til Åmot med en byste av dikteren.  Jòn Leifsson har en rekke utstillinger bak seg over hele Sverige, Island, Norge, Danmark, Tyskland, Polen og USA. Hans mest kjente arbeid er den 30 meter høye Holgerson-statuen i Skurup, som kan ses ved innkjøringen til Skurup etter motorveien mellom Ystad og Malmø.

 

Mari Røbergseter

maaari@live.no

Mari Røbergseter er den yngste av kunstnerne med sine 21 år og nyutdannet interiørkonsulent. Som tegner har hun allerede rukket en separatutstilling, så Åmot får se tre- fire skisser fra et stort talent som allerede blomstrer!

 

Ørving Bjørnli

www.kunstfoto.no

Ørving Bjørnli er en totning på 62 år. Han startet sent på sin vei mot kunsten men har de siste 15 år bodd i Skåne med sin familie. I dag pendler han mellom sine  atelier i Hærland i Østfold og Lövestad i Skåne. Bjørnli veksler mellom foto, skisser og oljemaleri og du finner hans bilder over det meste av verden, bant annet utsmykning av Kulturhuset i Lagos, Portugal. Han kommer til Åmot Kulturhus med tre malerier og et foto!

 

Siri Balke Hveem

crazyhorse@live.no

Siri Balke Hveem er en ung Totenkunstner med en lang grunnutdannelse ved Laguna College of Art i California, USA. Hun var også elev av Odd Nerdrum, og kommer til utstillingen med et nytt Sandbeckportrett i oljefarger på duk. Hun har holdt en rekke utstillinger i hele Skandinavia og i USA.

 

UlfBackman  

www.ulfbackman.se

Ulf Backman er en veletablert maler fra Brantevik i Skåne. Ulf gjestet Hedemark  på Nordisk Akvarell i 2013 der han blant annet hadde en vakker forsiden på utstillingens katalog. Ulf kommer til Galleri Alida med et titalls Sandbeckakvareller!

 

Johannes Nielsen

www.johannesnielsen.com

 

Johannes Nielsen blir av mange sett på som det nye stor svenske kunsttalentet. På tross av sine 34 år er han veletablert med utstillinger over hele verden. Johannes er født i Falkenberg på den svenske vestkysten  men flyttet senere til Komstad i Skåne. Han er utdannet ved Lunds Konstskola og praktiserte som assistent hos Patrick O`Reilly i Dublin før han i 2006 startet forberedelse til å flytte til China. Hans fem siste utstillinger har gått i Beijing, Singapore, Hongkong, Varese (Italia) og Stockholm før han nå vender nesen mot Norge og Rena med noen skulpturer inspirert av Sandbecks viser.

 

Ingrid Andersson Åkerblom

www.i-anda.se

Ingrid Andersson Åkerblom er 59 år og har 30 år bak seg med tekstiler. Sammen med sin familie driver hun tre økologiske gårder rundt Klasaröd i Skåne, og firebarnsmoren begynte å kombinere jobb som tekstillærer med kunstutstillinger i 2008 og har allerede besøkt Norge med sin juleutstilling i Galleri Kirketorget på Gjøvik. Hun er en perfeksjonert kunstner, og det er en fryd for øyet å se hennes verk.

 

Leiv Birger Gimmestad

www.gimmb.com

Leiv Birger Gimmestad er en sekstimodell som startet sin yrkesvei som fisker og deretter sjømann i utenriksfart. I dag er han Gestaltterapeut og spesialist i avhengighet. Leiv-Birger har sitt atelier i Sarpsborg og han bor i Moss sammen med sin familie. Leiv Birger kommer med to portretter av dikteren, forfatteren, visesangeren, treskjæreren og fiolinisten Vidar Sandbeck.